چه منابعی برای تقویت مهارت لیستنینگ مفید هستند؟

چه منابعی برای تقویت مهارت لیستنینگ مفید هستند؟

یکی از رایج‌ترین روش‌های تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی تماشای فیلم و سریال است. ولی چگونه گوش دادن بسیار مهم است. توصیه می شود در ابتدا فیلم را با زیر نویس تماشا کنید تا میزان درک خود از فیلم را متوجه شوید؛ دقت داشته باشید در حین تماشای فیلم در صورتی که معنای واژه ایی و یا اصلاحی را نمی دانید باید از دیکشنری پیدا کرده و در جایی یادداشت کنید...

چه منابعی برای تقویت مهارت لیستنینگ مفید هستند؟

1-      تماشای فیلمها و سریالهای زبان اصلی

یکی از رایج‌ترین روش‌های تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی تماشای فیلم و سریال است. ولی چگونه گوش دادن بسیار مهم است. توصیه می شود در ابتدا فیلم را با زیر نویس تماشا کنید تا میزان درک خود از فیلم را متوجه شوید؛ دقت داشته باشید در حین تماشای فیلم در صورتی که معنای واژه ایی و یا اصلاحی را نمی دانید باید از دیکشنری پیدا کرده و در جایی یادداشت کنید این روند را تا انتهای فیلم پیش ببرید، شاید اینکار زمان زیادی ببرد اما بسیار کمک کننده است. سعی کنید معانی واژه ها و اصلاحات جدید را حفظ کنید. در مرحله دوم زیر نویس را حذف کرده و سعی کنید همان میزان درک را که با وجود زیر نویس داشتید در این مرحله هم داشته باشید. در کنار خود کاغذ و قلم داشته باشید و ثانیه هایی را که متوجه نمی شوید یادداشت کنید. بعد از اتمام فیلم برگشته و قسمتهایی را که متوجه نشده اید با زیر نویس چندین مرتبه تکرار کنید و علت متوجه نشدن خود را ( ادغام آوا، سرعت گفتار، وجود صداهای جانبی و ...) جویا شوید و سعی کنید برای حل آن راه چاره ایی بجویید. در مرحله سوم مجدد فیلم را با زیر نویس تماشا کنید. مرحله آخر را بعد از چند روز اجرا کنید و فیلم را بدون زیر نویس در حالی که فنجان قهوه ی خود را می نوشید در آرامش نگاه کنید و متوجه پیشرفت فوق العاده ی خود شوید .

الف: لیست فیلمهای برتر مناسب برای تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی:

1-Forrest Gump

فارست گامپ (Forrest Gump) فیلمی آمریکایی به کارگردانی رابرت زمکیس محصول سال ۱۹۹۴ پارامونت پیکچرز است. فیلم برپایهٔ رمانی به همین نام اثر وینسنت گروم ساخته شده‌است.

فارست گامپ (تام هنکس)، مرد ساده‌دلی است که در ایستگاه اتوبوسی منتظر نشسته‌است. با آمدن خانمی، خود را معرفی می‌کند و داستان زندگیش را تعریف می‌کند. فارست کودکی با بهرهٔ هوشی پایینتر از همسالانش است و تمام دنیایش مادرش (سالی فیلد) که حوادث اطرافش را با زبانی ساده برایش توصیف می‌کند. او در کودکی مجبور به استفاده از اسکلت و داربست فلزی بود که به پایش بسته می‌شد. بچه‌های همسالش او را دوست نداشتند. اما یکی با او همبازی شد: جنی. طی حادثه‌ای، آن اسکت مزاحم فلزی در هم می‌شکند و توانایی فارست در دویدن پدیدار می‌شود. فارست که حالا بالغ شده در راگبی به افتخار می‌رسد. جنی جوان (رابین رایت پن) که هرگز از مهر پدر الکلی‌اش بهره‌ای نداشته، آرزو دارد خوانندهٔ کانتری شود. او دختر سر به راهی نیست و حتی در یک بار نامناسب خوانندگی می‌کنند. در روزهای جنگ با ویتنام، فارست به ارتش می‌پیوندد. هنگام خداحافظی، جنی از فارست می‌خواهد شجاع نباشد و هر وقت خطری بود فقط فرار کند. فارست در دورهٔ آموزشی ارتش، دوستی به نام بوبا (میکلتی ویلیامسون) پیدا می‌کند. او جوان سیاهپوست ساده‌دلی است که آرزو دارد خانوادهٔ فقیرش را با صید میگو به وضع بهتری برساند. آن‌ها به ویتنام اعزام می‌شوند و تحت فرماندهی سرگرد دن تیلور (گری سینایس) قرار می‌گیرند. در یکی از حملات، نیروهای آمریکا بشدت بمباران می‌شوند. با فرمان فرماندهش، فارست شروع به دویدن می‌کند و ناگهان به یاد بوبا می‌افتد. او باز می‌گردد تا بوبا را پیدا کند اما هر بار یک مجروح دیگر را می‌یابد و او را تا کرانهٔ رودخانه می‌رساند، از جمله سرگرد دن را. بالاخره بوبا را در حالیکه بشدت زخمی است می‌یابد. بوبا می‌میرد و فارست زخمی جزئی برداشته ولی سرگرد دن هر دو پایش را از دست می‌دهد. دن بخاطر آنکه تا آخر عمر فلج است و با افتخار نمرده و گمان می‌برد فارست نگذاشته به سرنوشتش برسد از او خشمگین است. فارست مدال افتخار می‌گیرد و در دوران نقاهت استعدادش در پینگ‌پنگ شکوفا می‌شود. در حالیکه او به مسابقات جهانی می‌رود و یکی یکی پله‌های افتخار را طی می‌کند زندگی جنی هر روز در سراشیبی است. اعتیاد و روابط ناسالم، جوانی و زندگی جنی را می‌رباید. فارست سرگرد دن را با خود همراه می‌کند تا به آرزوی بوبا جامهٔ عمل پوشاند. او اسم قایقش را جنی می‌گذارد و موفق می‌شود یکی از بی‌نظیرترین صیدهای میگو را انجام دهد، چنانکه عکسش بر جلد مجله‌ها برود. ولی او فقط دنیای کوچک خودش را می‌خواهد دنیایی که تمام وسعتش آغوش مادر و داشتن جنی است. این فیلم برای تمام افرادی که قصد یادگیری زبان انگلیسی را دارند به ویژه آن‌ها که همچنان در سطح مبتدی هستند بسیار مناسب است، زیرا شخصیت اصلی از کلماتی بسیار ساده استفاده کرده و سرعت بیان آن نیز کاملا قابل فهم است.

2-The King’s Speech

برای تقویت مهارت شنیداری چه فیلمی بهتر از داستان فردی است که می‌خواهد لکنت زبان خود را درمان کند؟ این فیلم بر اساس داستانی واقعی بر اساس زندگی شاه جورج (پدر ملکه الیزابت فعلی) ساخته شده که می‌کوشد بر مشکل لکنت زبان خود فائق آید. با کمک این فیلم شما نیز می‌توانید همراه با شاه انگلستان با نحوه ادای کلمات آشنا شوید و حتی گوش‌های خود را به لهجه بریتیش آشنا سازید.

3-My Fair Lady

فیلم‌های موزیکال اغلب طرفداران خاص خود را دارند و شاید اکثریت افراد تمایل چندانی به تماشای آن‌ها نداشته باشند. اما این فیلم زیبا با بازی آدری هپبورن، می‌تواند تفاوت نحوه بیان استاندارد در زبان انگلیسی را با بیان عامیانه آن به شما آموزش دهد. داستان این فیلم درباره گلفروشی دوره‌گرد است که توسط استادی زبان‌شناسی آموزش داده می‌شود تا تبدیل به یک بانوی متشخص با بیانی شیوا و استاندارد شود. تماشای آن می‌تواند تمرین مناسبی برای افرادی باشد که در سطح متوسط و بالاتر قرار داشته و می‌خواهند با مبحثintonation در زبان انگلیسی بیشتر آشنا شوند.

4-Clueless

فیلم‌های دبیرستانی یا به اصطلاح تینیجری نه تنها محتوایی سرگرم‌کننده و عاشقانه دارند، بلکه بستر مناسبی برای یادگیری اصطلاحات و عبارات عامیانه زبان انگلیسی هستند. از آنجایی که نوجوانان و جوانان با زبان استاندارد و رسمی صحبت نمی‌کنند، شما می‌توانید idiomهای متعددی را از طریق تماشای این ژانر فیلم‌ها آموخته و با نحوه بیان عامیانه آمریکایی بیشتر آشنا شوید. این فیلم یکی از مشهورترین فیلم‌های ژانر تینیجری آمریکایی است که با وجود سال‌های زیادی که از ساخت آن می‌گذرد همچنان یکی از محبوب‌ترین‌هاست.

5-Dead Poets Society

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که می‌خواهید علاوه بر یادگیری زبان، اثری ارزشمند را در میان آثار سینمایی تماشا کنید. در این صورت اگر هنوز این فیلم را ندیده‌اید، بدون شک باید همین حالا باید در لیست شما قرار بگیرد. انجمن شاعران مرده با بازی به یادماندنی رابین ویلیامز یکی از محبوب‌ترین و در عین حال تلخ‌ترین فیلم‌های تاریخ سینماست که می‌توان چندین و چندباره بدون خستگی آن را تماشا کرد و همراه با شاگردان کلاس محو صحبت‌های آقای معلم شد. این فیلم مناسب افرادی تمامی افرادی است که می‌خواهند با سطحی ادبی‌تر و حرفه‌ای‌تر در زبان انگلیسی آشنا شوند.

6- 500 Days of Summer

ژانر رمانتیک کمدی احتمالا انتخاب بسیاری از افراد هنگام انتخاب فیلمی برای تماشا است. هیجانات ناشی از روابط عاشقانه بین شخصیت‌ها به همراه طنز موجود در داستان موجب می‌شود تا تماشای این فیلم‌ها لذت بسیاری داشته باشد. اگر شما نیز به ژانر رمانتیک کمدی علاقه‌مندید، این فیلم انتخاب مناسبی در این میان برای یادگیری زبان انگلیسی است. شما می‌توانید صفت‌ها و واژگان متعددی را از طریق مونولوگ‌ شخصیت اصلی فرا بگیرید و یا از طریق توجه به زبان بدن و لحن شخصیت‌ها در مکالمات به تقویت مهارت شنیداری خود بپردازید.

7-The Social Network

فیلمی درام به کارگردانی دیوید فینچر محصول سال ۲۰۱۰ ایالات متحده آمریکا ست. این فیلم دربارهٔ ایجاد شبکه اجتماعی فیس بوک و زندگی مارک زاکربرگ خالق این سایت، در اینترنت و بر اساس کتابی با نام ”میلیاردر های تصادفی“ نوشته بن مزریک (Ben Mezrich)، ساخته شده است. این فیلم در سال ۲۰۱۱ در هشتاد و سومین دوره مراسم اسکار برنده جایزه اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی، جایزه اسکار برای بهترین تدوین فیلم و بهترین موسیقی اوریژینال شد.

در سال ۲۰۰۳، مارک زاکربرگ، دانشجوی دانشگاه هاروارد بعد از شکست در برقراری رابطه با یکی از دخترهای خوابگاه به نام اریکا، به اتاقش پناه می‌برد و وبسایتی به نام فیس‌مش درست می‌کند که در آن اعضای سایت می‌توانند به دختران دانشگاه از نظر جذابیتشان نمره دهند. سایت خیلی زود مورد توجه قرار می‌گیرد تا اینکه سرورهای سیستم پایگاه اینترنتی دانشگاه مختل می‌شود. زاکربرگ شش ماه از تحصیل محروم می‌شود و وقتی که بازمی‌گردد همه او را می‌شناسند. دوقلوهای وینکلوس، او را استخدام می‌کنند تا وبسایتی مخصوص دوست‌یابی برای آن‌ها درست کند و بعد از بروز اتفاقاتی وب‌سایت فیس بوک خلق می‌شود که مورد توجه پانصد میلیون نفر قرار می‌گیرد.

همچنین فیلم در فضایی دانشگاهی رخ می‌دهد، یعنی در میان نسل جوان که عبارات و اصطلاحات خاص خود را استفاده می‌کنند و از این نظر نیز منبع بسیار مهمی برای یادگیری idiom ها و slangهای زبان انگلیسی است. مهم‌ترین نکته نیز این است که شخصیت‌ها نسبتا سریع صحبت می‌کنند، پس اگر در سطح متوسط و پیشرفته قرار داشته باشید، می‌توانید مهارت شنیداری خود را از طریق توجه به نحوه اتصال جملات و عبارات تقویت کنید.

8-Notting Hill

تقریبا هر زبان‌آموزی می‌داند که لهجه‌های مختلفی در زبان انگلیسی همچون لهجه بریتانیایی، آمریکایی، استرالیایی و... وجود دارد که هرکدام ویژگی‌های مختص به خود را دارند. اما تا به حال فیلمی را با هردو لهجه تصور کرده‌اید؟ فیلم ناتینگ هیل در مورد بازیگری آمریکایی با بازی جولیا رابرتز است که به لندن می‌رود و با کتابفروشی انگلیسی با بازی هیو گرانت آشنا می‌شود. علاوه بر جذابیت‌های رابطه عاشقانه دو ستاره بزرگ سینمای آمریکا و انگلستان، تضاد و تفاوت‌های دو لهجه آمریکایی و بریتانیایی به خوبی در مکالمات آن‌ها مشهود است و می‌تواند تمرینی عالی برای آشنایی شما با هردو لهجه باشد.

9-TO KILL A MOCKINGBIRD

یکی دیگر از شاهکارهای ادبی و سینمایی تاریخ «کشتن مرغ مقلد» است. این فیلم که بر اساس رمانی معروف ساخته شده در مورد وضعیت سیاه‌پوستان آمریکا، اوضاع آمریکا در دوران رکود بزرگ و سیستم قضایی آن است. مهم‌ترین جنبه این فیلم که تقویت مهارت شنیداری شما کمک می‌کند، وجود لهجه‌های مختلف آمریکن در آن است. شما به سادگی می‌توانید لهجه سیاه‌پوستان فقیر را با وکیل داستان مقایسه کرده و تفاوت‌های آن‌ها را دریابید.

10-Australia

اغلب زبان‌آموزان آشنایی چندانی با لهجه استرالیایی ندارند و از ویژگی‌های آن بی‌خبرند. یکی از بهترین روش‌ها برای آشنایی با این لهجه از طریق تماشای فیلم‌های استرالیایی است، اما سینمای آمریکا و انگلستان شهرت و محبوبیت بیشتری به نسبت استرالیا دارند. با این حال حتی اگر به یادگیری این لهجه نیازی ندارید، توصیه می‌کنیم که حتما برای آشنایی گوش‌های خود با آن چندین فیلم معروف استرالیایی را تماشا کنید. یکی از بهترین انتخاب‌ها در این زمینه، فیلم «استرالیا» است. این فیلم عاشقانه با بازی نیکول کیدمن و هیو جکمن داستانی جذاب و مهیج داشته و بی‌شک از تماشای آن لذت خواهید برد.

ب: لیست سریال‌های مناسب برای تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی:

1-Friends

شاید شما هم شنیده باشید که تماشای سریال فرندز برای یادگیری و تقویت مهارت‌های زبان انگلیسی بسیار مفید است. داستان این سیتکام کمدی درباره جمعی از دوستان صمیمی در نیویورک آمریکا است که از دهه 1990 آغاز می‌شود. از آنجایی که روند سریال بر محور مکالمات متعدد در میان شخصیت‌ها استوار است، زبان‌آموزان می‌توانند به خوبی با نحوه بیان کلمات و جملات، لحن و تن صدا، تلفظ‌ها و حتی اصطلاحات عامیانه فرهنگ آمریکایی آشنا شوند. در واقع سریال فرندز نه تنها در تقویت مهارت شنیداری شما تاثیری شگرف دارد، بلکه حتی شما می‌توانید از طریق تکرار دیالوگ‌ها، مهارت گفتاری خود را نیز بهبود ببخشید.

2- House of Cards

اگر سطح دانش زبانی شما متوسط و یا بالاتر از آن است، ممکن است که بخواهید با کلماتی تخصصی‌تر آشنا شوید. در این صورت سریال خانه پوشالی می‌تواند گزینه مناسبی برای لیست شما باشد. این سریال زمینه‌ای سیاسی دارد و ممکن است در ابتدا خسته‌کننده باشد، اما اگر به موضوعات این چنینی علاقه‌مند باشد، می‌توانید واژگان و جملات مهمی را یاد بگیرید که در محیط کار و یا بحث‌های اجتماعی استفاده می‌شوند.

3-Newsroom

سریال‌هایی که درونمایه‌ای خبری دارند، اغلب برای افرادی مناسب است که در سطحی پیشرفته از زبان انگلیسی قرار گرفته‌اند. این سریال درباره یک اتاق خبری است و طیف وسیعی از موضوعات همچون روابط عاشقانه، وضعیت سیاسی، اقتصاد، محیط کار و ... را دربرمی‌گیرد. به دلیل تنوع موضوعات تخصصی و سرعت بالای صحبت کردن بازیگران، این سریال می‌تواند منبع بسیار مهمی برای تقویت مهارت شنیداری شما در سطح حرفه‌ای و پیشرفته باشد.

4- Sherlock

سریال‌های بریتانیایی می‌تواند در تقویت لهجه بریتیش شما و آشنایی با دنیای انگلستان موثر باشند. سریال شرلوک هولمز نسخه بازسازی شده و مدرنی از داستان محبوب کاراگاهی به نام شرلوک هولمز است که درونمایه‌ای جنایی و معمایی دارد. شما می‌توانید از طریق این سریال مهارت شنیداری خود را بهبود ببخشید.

5-How I Met Your Mother

این سیتکام که همچون سریال فرندز، از درونمایه‌ای کمدی برخوردار است، یکی دیگر از منابع مهمی است که می‌تواند در تقویت مهارت شنیداری شما موثر باشد. عبارات و اصطلاحات عامیانه‌ای که شخصیت‌ها استفاده می‌کنند، تفاوت‌های فرهنگی و زبانی آمریکایی و کانادایی و داشتن راوی اول شخص همگی از دلایلی هستند که این سیتکام محبوب را به منبعی برای یادگیری زبان انگلیسی تبدیل می‌کنند.

2-     پادکست

از مهم‌ترین پادکست‌های زبان انگلیسی که برای یادگیری زبان مناسب هستند، عبارتند از:

1- Luke’s English Podcast

لوک معلمی شوخ‌طبع است که اعتقاد دارد یادگیری زبان باید همراه با سرگرمی و تفریح باشد. او در هر اپیزود درباره موضوعی جذاب صحبت می‌کند و گاهی نیز افراد دیگری در کنارش حضور دارند.

2- Voice of America Learning English

شبکه خبری VOA از انواع پلتفرم‌های آنلاین همچون وبسایت، کانال یوتیوب، اینستاگرام و .. استفاده می‌کند تا خدمات خود را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد. یکی از مهم‌ترین پلتفرم‌های این شبکه که در یادگیری زبان انگلیسی تاثیر خیلی مهمی دارد، پادکست است که طیف وسیعی از موضوعات خبری، تاریخی و علمی را در بر می‌گیرد. شما می‌توانید از طریق گوش دادن روزانه به این پادکست خبری، مهارت شنیداری خود را تقویت کرده و مطالب آموزنده‌ای را فرا بگیرید.

3- The English We Speak

این پادکست به شبکه خبری BBC وابسته بوده و با لهجه بریتیش به آموزش اصطلاحات عامیانه در زبان انگلیسی می‌پردازد. این پادکست می‌تواند شما را با سطحی از زبان انگلیسی که توسط افراد نیتیو به کار برده می‌شود، آشنا سازد و عبارات مهمی را به شما آموزش دهد که در مهارت گفتاری شما تاثیرگذار است.

4- Here’s the Thing

اگر شما نیز به برنامه‌های تاک شو تلویزیونی علاقه‌مند هستید، این پادکست می‌تواند جایگزین شنیداری خوبی برای آن‌ها باشد. الک بالدوین، بازیگر مشهور آمریکایی، به عنوان مجری این برنامه با مشهورترین افراد در حوزه سیاست، سرگرمی و هنر مصاحبه کرده و در مورد دستاوردها و پیشرفت‌هایشان گفتگو می‌کند.

5- Stuff to Blow Your Mind

این پادکست در هر اپیزود خود درباره موضوعات مختلف علمی، فناوری و فلسفی صحبت می‌کند. از طریق گوش کردن به آن، شما می‌توانید دایره لغات تخصصی خود را گسترش داده و فهم بهتری از مباحث علمی داشته باشید.

6- All Ears English

این پادکست توسط دومجری با لهجه آمریکایی بوستون و نیویورکی ارائه می‌شود و گزینه مناسبی برای افرادی است که در سطح متوسط و بالاتر قرار دارند. موضوع هر اپیزود درباره تاریخ و فرهنگ آمریکایی است و عبارات روزمره مهمی را در این میان به شنوندگان خود آموزش می‌دهند.

7- This American Life

اگر در سطحی پیشرفته از زبان انگلیسی هستید و با این حال می‌خواهید از طریق گوش دادن به پادکست‌های انگلیسی بهترین استفاده را از زمان خود ببرید، این پادکست بهترین گزینه است. ترکیبی از خبرنگاری و داستان‌گویی که ساختار آن را تشکیل داده، جذابیت زیادی به این پادکست بخشیده است. همچنین شما می‌توانید تا حد بسیار زیادی از طریق این پادکست با زندگی و فرهنگ آمریکایی آشنا شوید.

8- Learn English

گوش دادن به پادکست تنها مختص افرادی نیست که از دانش زبانی خوبی برخوردارند، بلکه حتی افراد مبتدی نیز می‌توانند از این طریق به تقویت مهارت شنیداری خود بپردازند. این پادکست یکی از بهترین پادکست‌ها بوده که از طریق گفتگوهای روزمره به آموزش زبان انگلیسی می‌پردازد و برای افراد سطح مبتدی مناسب است.

3- گوش کردن به موزیک انگلیسی

موسیقی در زندگی بسیاری از ما نقشی محوری بازی می‌کند، در واقع اغلب افراد عادت دارند که هنگام انجام کارهای روزمره خود مانند رانندگی، ورزش، پیاده‌روی، آشپزی و... به موزیک‌های مورد علاقه‌شان گوش دهند. جالب است بدانید که گوش کردن به موزیک‌های انگلیسی‌زبان می‌تواند تاثیر مهمی در تقویت مهارت شنیداری شما داشته باشد. شما می‌توانید از طریق چند تکنیک ساده، بیشترین بازدهی را از گوش کردن به موزیک‌های انگلیسی داشته باشید. پیش از هرچیز موزیک را در تمامی اوقات فراغت خود پخش کنید و بگذارید به عنوان صدایی در پس زمینه عمل کرده تا گوش شما به شنیدن آن عادت کند. پس از مدتی متن آهنگ را از طریق جستجوی اینترنتی پیدا کرده و هنگام گوش دادن به آهنگ همزمان به متن آن و نحوه بیان هر کلمه توجه کنید. شما می‌توانید با تمرین کافی همزمان از روی متن و پس از حفظ کردن آن، بدون متن همراه با آهنگ بخوانید تا تلفظ واژگان در ذهنتان تثبیت شود.

4-گوش کردن به کتاب صوتی

کتاب‌های صوتی یکی از جدیدترین اشکالی هستند که رواج پیدا کرده و محبوبیت زیادی در میان افرادی دارند که فرصت و یا علاقه‌ای به مطالعه کتاب‌های چاپی ندارند. جالب است بدانید که گوش کردن به کتاب‌های صوتی انگلیسی زبان می‌تواند تا حد زیادی بر مهارت شنیداری شما موثر باشد. کافیست کتاب‌هایی را متناسب با سطحی که قرار دارید، انتخاب کرده و به صورت روزانه به آن‌ها گوش دهید. همچون پادکست‌ها، نیازی نیست که معنای تمامی لغات موجود را بدانید، بلکه هدف از این کار، فهم کلی مطلب و عادت به طرز بیان جملات است. برخی از بهترین کتاب‌های صوتی که با توجه به سطح خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، عبارتند از:

*بهترین کتاب‌های صوتی برای سطح مبتدی:

1-Oh the Places You’ll Go

با اینکه دکتر سوس نویسنده کتاب‌های کودکان است، اما جذابیت داستان و سادگی متن آن برای تمامی زبان‌آموزانی که در سطح مبتدی قرار دارند، کاملا مناسب است.

2-The Wind in the Willows

یکی دیگر از کتاب‌های مشهور کودکان که از شیوانی و سادگی لازم برای زبان‌آموزان مبتدی برخوردار است.

3-Alice’s Adventures in Wonderland

اغلب ما با داستان آلیس در سرزمین عجایب آشنا هستیم، اما گوش دادن به نسخه صوتی انگلیسی زبان آن می‌تواند موجب تقویت مهارت شنیداری شما گردد.

*بهترین کتاب‌های صوتی برای سطح متوسط:

1-The Picture of Dorian Gray

رمان مشهور اسکار وایلد که از داستانی مهیج و جذاب برخوردار است، می‌تواند بهترین گزینه برای علاقه‌مندان به یادگیری زبان انگلیسی از طریق کتاب‌های صوتی باشد. شما از طریق همراه شدن با داستان می‌توانید با لهجه‌ها و گویش‌های مختلف آشنا شده و مهارت شنیداری خود را بهبود ببخشید.

2-Robinson Crusoe

شاید مجموعه کارتونی رابینسون کروزوئه را همچنان به خاطر داشته باشید که روزی راهی سفری دریایی شده و در نهایت مجبور می‌شود در جزیره‌ای دورافتاده زندگی کند. نسخه صوتی این داستان هیجان‌انگیز، در تقویت مهارت شنیداری شما موثر خواهد بود.

3-Time Machine

اگر طرفدار داستان‌های علمی و تخیلی هستید، حتما این کتاب صوتی را در لیست خود قرار دهید. داستانی درباره سفر به زمان و آینده بشریت که شما را با مفاهیم جدیدی در زبان انگلیسی آشنا می‌سازد.

*بهترین کتاب‌های صوتی برای سطح پیشرفته:

1-Pride and Prejudice

رمان‌های عاشقانه کلاسیک فرصت بسیار خوبی برای به چالش کشیدن دانش زبانی شما و افزایش دایره لغاتتان هستند. این اثر مشهور تاریخی از جین آستین، گزینه مناسبی برای تمامی افرادی است که در سطح پیشرفته قرار دارند و از داستان‌های عاشقانه لذت می‌برند.

2-Cloud Atlas

یکی دیگر از کتاب‌های ژانر تخیلی که برای تقویت مهارت شنیداری علاقه‌مندان تاثیرگذار است. این کتاب از 6 زاویه دید مختلف در زمان‌هایی متفاوت و با گوینده‌ای مجزا روایت می‌شود و به همین دلیل می‌تواند منبع مهمی برای مهارت شنیداری زبان‌آموزان باشد.

3-The Great Gatsby

اگر نسخه سینمایی این داستان جذاب و سرگرم‌کننده را تماشا کرده باشید، می‌دانید که با چه جزئیات و شکوهی روبه‌رو هستید. گوش دادن به نسخه صوتی این اثر دایره لغات شما را ارتقا بخشیده و توانایی درک مطلبتان را افزایش خواهد داد.

5- گوش کردن به لهجه‌های مختلف

همانطور که می‌دانید لهجه‌های مختلفی در زبان انگلیسی همچون آمریکایی، بریتانیایی، استرالیایی و... وجود دارد. برای تقویت مهارت شنیداری خود بهتر است که با تمامی این لهجه‌ها آشنا شوید وتفاوت‌های آن‌ها را دریابید. به خصوص اگر در حال آمادگی برای آزمون آیلتس هستید، گوش کردن به فایل‌های صوتی با لهجه‌های متفاوت را در دستور کار خود قرار دهید. بدین منظور می‌توانید از کانال‌های خبری و یا مستندها استفاده کنید که توسط کشورهای مختلف انگلیسی زبان تولید می‌شوند، همچون:

- Planet Earth

سیاره زمین نام مستندی بسیار معروف از شبکه BBC با صداپیشگی David Attenborough است. صدای گرم و بیان استاندارد و صحیح بریتیش او موجب شده تا این مستند علاوه بر جذابیت مطالب، منبع بسیار مهمی برای آشنایی و تقویت لهجه بریتیش علاقه‌مندان در سراسر جهان باشد.

- Cosmos: A Spacetime Odyssey

این مستند مهیج و آموزنده درباره پیدایش جهان، علوم نجوم و ستارگان توسط Neil Tyson ارائه می‌شود که در حال بیان مباحث عمده نظریات کارل سیگن، اخترشناس مشهور آمریکایی است. اگر می‌خواهید با لهجه آمریکایی بیشتر آشنا شده و در عین حال به مباحث علمی علاقه‌مند هستید، حتما این مستند را تماشا کنید.

- The Sounds of Australia

تا کنون فکر کرده‌اید که لهجه استرالیایی چگونه ایجاد شده و چه خصوصیاتی دارد؟ اگر شما نیز به یادگیری این لهجه علاقه‌مندید حتما این مستند را تماشا کرده و نکات بسیار مهمی را در این زمینه فرا بگیرید.

6-تقویت مهارت شنیداری از طریق شبکه‌های اجتماعی

این‌روزها با رواج شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام، توئیتر، فیسبوک و یوتیوب ابزارهای آموزشی جدیدی ظهور پیدا کردند. یکی از موضوعاتی که آموزش آن به طور رایگان از طریق شبکه‌هایی چون یوتیوب و اینستاگرام ارائه می‌شود، زبان انگلیسی است. شما می‌توانید از خانه و بدون دسترسی به تجهیزات ویژه‌ای از طریق کانال‌های یوتیوب و پیج‌های اینستاگرام به تقویت مهارت شنیداری خود بپردازید. برای آشنایی با بهترین منابع در این زمینه به مطلب یادگیری زبان از طریق شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنید.


اشتراک در:

فرم بیان دیدگاه